20 lutego 2013

Mleczna owsianka błyskawiczna z bakaliami

Składniki (1 porcja):

300ml mleka (ja użyłam 0,5 %)
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
2 łyżeczki otrębów pszennych
3 suszone śliwki
2 łyżeczki rodzynek
1/2 łyżki ziaren słonecznika (lub posiekane orzechy włoskie)
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1/4 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki kardamonu

Wykonanie:

Do kubka wlewamy mleko i podgrzewamy je przez około 1 minuty w mikrofalówce. Do mleka dosypujemy płatki i otręby. Mieszamy i podgrzewamy kolejną minutę (uwaga! może kipieć). Wyciągamy dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i przykrywamy na chwilę. Po czym zjadamy ze smakiem. Smacznego!

Źródło - Kuchnia Szeroko Otwarta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.