sobota, 16 marca 2013

Mleczna owsianka buraczana


 Składniki (1 porcja):

4 łyżki płatków owsianych
1 szklanka mleka
1/2 ugotowanego buraka (~60g)
1 łyżeczka syropu klonowego
aromat migdałowy
karob do posypania

Wykonanie:

Buraka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. W garnuszku gotujemy owsiankę, pod koniec dodając syrop klonowy, starego buraka i aromat migdałowy. Mieszamy wszystko dokładnie i gotujemy jeszcze chwilę na małym ogniu. Posypujemy kakao lub karobem.

Źródło - Relish It; przepis nadesłany

2 komentarze:

  1. o zazwyczaj owsiankę na słodko jadłam , ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...