16 marca 2013

Owsiana granola naturalna - najprostsza


Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych zwykłych
2 łyżki dowolnych otrąb (użyłam pszennych)
50ml oleju
50ml wody
czubata stołowa łyżka płynnego miodu

Wykonanie:

Płatki i otręby wymieszać, dolać olej i wodę i powtórzyć czynność. Dodać miód, połączyć, posmakować i, w razie potrzeby, dodać jeszcze odrobinę. Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec do lekkiego zarumienienia (polecam od czasu do czasu otworzyć piekarnik i przemieszać granolę łopatką).
Po wystudzeniu trzymać w szczelnym pojemniku.


Źródło - In Emma's Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.