6 kwietnia 2013

Owsiane dietetyczne crumble z jabłkami


Składniki:

2 duże jabłka
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków lub słupków migdałowych
2 łyżki pestek słonecznika
1/4 łyżeczki cynamonu
4 łyżki syropu z agawy lub miodu

Wykonanie:

Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Płatki owsiane, migdały, słonecznik, cynamon i syrop z agawy (lub miód) wymieszaj dokładnie razem.
W naczyniu żaroodpornym ułóż jabłka i rozłóż na nich równomiernie owsianą kruszonką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut - kruszonka musi się zrumienić.
Podawaj ciepłe.

Smacznego :)

Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.