15 kwietnia 2013

Owsiane paluchy kokosowe

Składniki:

1 łyżeczka masła
2 łyżki miodu
4 łyżki śmietany 36 %
4 łyżki płatków żytnich
10 łyżek płatków owsianych
szczypta soli
3 łyżki wiórków kokosowych

Wykonanie:

Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy śmietanę, miód i szczyptę soli a następnie płatki. Podgrzewamy na małym ogniu 3-4 minuty mieszając.
Dodajemy wiórki, mieszamy i przekładamy masę na blachę wyłożoną papierem. Formujemy by była grubości około 1 cm.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 130°C, pieczemy 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i kroimy w cienkie paluchy.
Przechowujemy w lodówce.

Źródło - Dzieje Kuchennej Wiewióry
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.