12 kwietnia 2013

Owsiane muffiny śniadaniowe; mdyniowo-bananowe


Składniki (ok.12 sztuk):

200 g musu z dyni
2 dojrzałe banany
100 g otrębów owsianych
60 g otrębów pszennych
60 g płatków owsianych
2 jajka
5 łyżek oliwy
5 łyżek syropu z agawy (lub miodu)
100 g migdałów, posiekanych (lub innych orzechów)
100 g rodzynek
30 g gorzkiej czekolady 80%, posiekanej
łyżeczka przyprawy do piernika
łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Banany rozgnieść widelcem, połączyć z musem z dyni. Dodać oliwę, jajka i syrop z agawy, wymieszać, następnie dosypać suche składniki. Ponownie wymieszać widelcem. Masą napełnić papilotki, do 3/4 wysokości.
Muffiny piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 20-25 minut.

Źródło - By Było Przyjemniej
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.