3 kwietnia 2013

Owsiany placek śniadaniowy


Składniki (1 sztuka, wielkości małej patelni):

50g płatków owsianych górskich
1 łyżka siemienia lnianego
2 łyżki zarodków pszennych
1 łyżka stevii (lub innej substancji słodzącej)
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
garść rodzynek
1 jajko
2 łyżki jogurtu naturalnego

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni bez użycia tłuszczu po kilka minut z każdej strony, na średnim ogniu. Jedyną trudnością może być przewracanie placuszka na drugą stronę – najlepiej zrobić to z użyciem płaskiego talerza lub dla zwinnych – za pomocą dwóch łopatek.
Podajemy zaraz po zdjęciu z patelni.
Smacznego!

Źródło - Kocie Smaki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.