7 maja 2013

Owsiana granola tropikalna

Składniki:

4 szklanki płatków owsianych górskich
1/2 szklanki brązowego
cukru (u mnie bez)
1 szklanka owoców kandyzowanych
(ananasa, papai, banana, rodzynków
i wiórków kokosowych)
1/4 łyżeczki soli
1/3 szklanki oleju
3 łyżki miodu

Wykonanie:

W misce zmieszać płatki, cukier,
sól i owoce kandyzowane.
W garnuszku podgrzać olej z miodem.
Dokładnie wymieszać.
Zalać mieszanką składniki w misce aż
wszystkie będą nawilżone.
Całość wyłożyć na wyłożoną papierem do
pieczenia blaszkę i piec
ok. 15-20 minut w 140-150 stopniach.
Podczas pieczenia nie mieszać.
Ostudzić, połamać na kawałki i wsypać do słoika.

Źródło - Coffee Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.