23 maja 2013

Owsiany krem bananowy

Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych
2 suszone morele
1 łyżka jagód goji
1 łyżeczka kakao
1 średni banan
3-4 łyżki dowolnego mleka
(użyłam kokosowego)
1 łyżka orzechów nerkowca

Wykonanie:

Jagody namoczyć w 3 łyżkach wrzątku przez parę minut (można odlać z porannej herbaty, jak ja z zielonej).
Banana zmiksować z mlekiem na gładką masę. Morele pokroić w kosteczkę. 
Płatki, morele, kakao i jagody zmiksować blenderem na lepką masę.
Do szklanki lub słoika włożyć owsianą masę, posypać pokruszonymi orzechami i zalać bananowym kremem. Można schłodzić w lodówce lub podawać od razu.

Źródło - Taniec Smaków
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.