poniedziałek, 13 maja 2013

Owsiany omlet lekki jak chmurka

Składniki:

2 jajka
pół szklanki płatków owsianych zmielonych na proszek
pół szklanki mleka
łyżka stevii
miód/nutella/konfitura – do podania

Wykonanie:

Płatki owsiane mielimy na proszek. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy rózgą z mlekiem, a następnie dosypujemy mąkę. Słodzimy stevią. Delikatnie przekładamy ubitą pianę do masy i mieszamy.
Wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną odrobiną masła. Smażymy po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Ja do przewracania użyłam dużego talerza i drugą stronę smażyłam z przykryciem.
Zajadamy zaraz po zdjęciu z patelni ze słodkimi dodatkami.
Mniam! :)

Źródło - Kocie Smaki

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...