17 maja 2013

Z owsianymi płatkami, czekoladą i orzechami ciastka piernikowe

Składniki:

250g masła
4 łyżki miodu
3/4 szklanki brązowego cukru
2,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki drobnych płatków owsianych
łyżeczka przyprawy piernikowej
100g grubo pokrojonych orzechów włoskich
100g białej czekolady

Wykonanie:

Masło podgrzać z miodem i cukrem na wolnym ogniu. Gdy składniki się połączą, zdjąć z palnika. Mąkę wymieszać z płatkami, przyprawą i orzechami. Wlać masło z miodem i cukrem, wymieszać. Przełożyć do formy o wym. 20x30cm (wyłożonej papierem do pieczenia) i wyrównać wierzch. Posiekać grubo czekoladę i wcisnąć w przygotowaną masę. Piec w nagrzanym do 190 st. C przez 20min. Wystudzić i pokroić na 12 kawałków. Smacznego!

Źródło - Słodkie Inspiracje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.