30 maja 2013

Zielona owsianka ze szpinakiem


Składniki (na dwie takie szklanki):

3 łyżki otrębów owsianych (lub płatków)
1 łyżka mielonego lnu
1 szklanka wrzątku
1/2 szklanki mleka (lub więcej)
garść młodych liści szpinaku (przepłukanych, pozbawionych łodyżek)
1 bardzo dojrzały banan
1 mały kubek jogurtu naturalnego
4 ciasteczka belVita (u mnie musli z owocami)

Wykonanie:
Przed snem otręby i len zalać szklanką wrzątku, zamieszać, przykryć talerzykiem.
Rano podgrzać mleko, po czym przelać do blendera. Dodatkowo umieścić w nim namoczoną mieszankę otrębów i lnu, banana oraz szpinak. Całość zmiksować na gładką, kremową masę.
Podanie: Przygotować dwie wysokie szklanki. Do każdej wlać po połowie jogurtu, a następnie porcje zielonej owsianki. Na wierzch wysypać pokruszone ciasteczka.

Źródło - Bake&Taste

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.