wtorek, 18 czerwca 2013

Owsiane batoniki otrębowe; bez mąki i cukru


Składniki:

70g otrębów owsianych
80g otrębów granulowanych (czarna porzeczka)
50g rodzynek
20g słonecznika
50g płatków migdałowych
3 jajka
50g miękkiego masła
1/3 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Blachę o średnicy ok.20x20 wyłóż papierem do pieczenia, wysyp masę i za pomocą łyżki dobrze wciśnij w dno. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.30 minut. Wystudź  i pokrój na podłużne batoniki.
Przechowuj w szczelnym pojemniki w lodówce.


Źródło - Kuchnia Light

3 komentarze:

  1. Zapraszam do udziału i na nominacje do Liebster Blog Award
    link: czekoladaconchili.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Marysia -> Dziękuję za nominację! ;]]

    Pozdrawiam owsiankowo,
    N.

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmmm co z tego ze bez maki i cukru jak ociekaja tluszczem !!! :-( jaja ok. 25g tluszczu, maslo ok 40gr a do tego dochodzą tluszcze z platkow owsianych 5gr i reszty skladnikow wiec 75gr to dosc sporo zwlaszcza ze to ten niezaspecjalnie zdrowy i chciany tluszcz

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...