sobota, 1 czerwca 2013

Owsiane muffiny kokosowe z wiśniami

Składniki:

szklanka mąki
1/2 szklanki zmielonych (np. w blenderze) płatków owsianych
1/2 szklanki brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki wiórków kokosowych
2 jajka
2/3 szklanki mleka kokosowego
szklanka wydrylowanych wiśni

Wykonanie:

W jednej misce zmieszać składniki suche, w drugiej roztrzepać jajka z mlekiem kokosowym. Obie masy połączyć, a następnie delikatnie wmieszać wiśnie. Masę nakładać do formy na muffiny wypełnionej papilotkami. Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Wyjąć z formy dopiero, gdy przestygną. Można udekorować lukrem lub cukrem pudrem.

Smacznego!
P.

Źródło - Blondies in the Kitchen

3 komentarze:

  1. Wspaniałe:)polecam zamiast wiśni -mus jagodowy dostępny jak wiele innych konfitur na www.anielskieprzysmaki.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy -> a już Cię chciałam stąd pogonić za reklamę, ale... hej, to nawet bardzo ciekawy sklepik, takie rzadkie smaczki tam widzę *.*
    Szkoda tylko, że nie podają składu tych pyszności... i trochę drogo (akurat ja mam własnej pigwy, czarnego bzu i róży dzikiej pod dostatkiem, borówy 'się mają', a pod nosem lasek jagodowy, haha xD)

    W każdym razie, jeśli sklepik zainteresowany reklamą w Owsiankowie - zapraszam na maila ;P

    Pozdrawiam!
    N.

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie wyglądają jeszcze ta polewa, pycha:)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...