1 czerwca 2013

Owsiane muffiny kokosowe z wiśniami

Składniki:

szklanka mąki
1/2 szklanki zmielonych (np. w blenderze) płatków owsianych
1/2 szklanki brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki wiórków kokosowych
2 jajka
2/3 szklanki mleka kokosowego
szklanka wydrylowanych wiśni

Wykonanie:

W jednej misce zmieszać składniki suche, w drugiej roztrzepać jajka z mlekiem kokosowym. Obie masy połączyć, a następnie delikatnie wmieszać wiśnie. Masę nakładać do formy na muffiny wypełnionej papilotkami. Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Wyjąć z formy dopiero, gdy przestygną. Można udekorować lukrem lub cukrem pudrem.

Smacznego!
P.

Źródło - Blondies in the Kitchen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.