sobota, 21 września 2013

Klasyczna owsianka budyniowa

Składniki (2 porcje gęstej owsianki):

100g płatków owsianych
500ml mleka
250ml wody
3 łyżki ulubionego proszku budyniowego (u mnie waniliowy)
2 płaskie łyżki cukru
ulubione dodatki (u mnie maliny, jagody, wiórki kokosowe)

Wykonanie:

Płatki zalać mlekiem i połową szklanki wody w garnku. Dodać cukier i podgrzewać, aż do zmięknięcia płatków. Budyń rozmieszać w reszcie wody. Dodać do gotującej się owsianki i wymieszać, chwilę pogotować ciągle mieszając. Przełożyć do miseczek, dodać dowolne dodatki i podawać od razu, gorącą. Smacznego :-)

Źródło - Słodkie Inspiracje

3 komentarze:

  1. nic dodać nic ująć, takie gęste budyniowe owsianki zamieniają każdy poranek w wyjątkowy, po prostu pyszny <3

    OdpowiedzUsuń
  2. klasyka zawsze zwycięża :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjem wszystko byle by było zdrowe i bardzo rozgrzewające:D
    Więc twoja owsianka na pewno by mi posmakowała:)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...