piątek, 20 września 2013

Owsiana granola z migdałami

Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki płatków migdałowych
1/2 łyżeczki soli
ziarenka z laski wanilii
łyżka ekstraktu z wanilii
1/2 szklanki płynnego miodu
3 łyżki masła
1/2 szklanki puree truskawkowego
suszone truskawki (opcjonalnie)
1/2 szklanki siemienia lnianego (opcjonalnie)

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 160st.C. W dużej misce połączyć płatki, sól, migdały i siemię lniane (opcjonalnie). Dodać puree truskawkowe, stopione masło, ekstrakt z wanilii, ziarenka z wanilii i miód. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec ok.20-25min. Co 5-7min. Przemieszać całą granolę. Wystudzić, dodać suszone truskawki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Źródło - Słodkie Inspiracje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...