piątek, 25 października 2013

Owsiana granola czekoladowa


Składniki:

450g płatków owsianych
80g ziaren słonecznika
70g sezamu
1-2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka imbiru
4-5 łyżek płynnego miodu
40g brązowego cukru
100g migdałów
50g orzechów włoskich
50g orzechów laskowych
50 g rodzynek
2 łyżeczki kakao
1 jabłko
50g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Dodać miód i jabłko starte na tarce o grubych oczkach, dokładnie połączyć. Czekoladę pokroić w kostkę, dodać do reszty składników i jeszcze raz wymieszać. 
Wyłożyć na blachę, piec w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut. W trakcie pieczenia kilka razy przemieszać. Gotową granolę wystudzić. Można przechowywać w szczelnych pojemnikach przez kilka tygodni. Smacznego!


Źródło - Domowa Cukiernia Ewy

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...