21 października 2013

Owsiana granola orzechowa

Składniki:

400g płatków owsianych
150g płatków kukurydzianych
100g orzechów włoskich
50g orzechów laskowych
50g migdałów
50 g suszonej żurawiny
50g rodzynek 
75g ziaren słonecznika
50g sezamu
60g brązowego cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka mielonego imbiru
1/2 łyżeczki soli

1 jabłko
3 łyżki oleju
4 łyżki miodu

Wykonanie:

Jabłko zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystko, za wyjątkiem rodzynek i żurawiny, wsypać na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni, przez około 30 minut. W trakcie pieczenia wymieszać kilka razy. Po wystudzeniu dodać rodzynki i żurawinę. Przechowywać w szczelnym pojemniku, nawet przez kilka tygodni. 

Źródło - Domowa Cukiernia Ewy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.