17 października 2013

Owsiana granola truskawkowa

Składniki:

1 ½ szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka płatków żytnich
½ szklanki złocistego siemienia lnianego
½ szklanki  słonecznika
½ szklanki sezamu
½ szklanki wiórków kokosowych
100g posiekanych migdałów
4 łyżki cukru trzcinowego *
2 łyżki miodu *
¼ szklanki oleju rzepakowego
¼ szklanki wody
400g zmiksowanych truskawek

Wykonanie:

W dużej misce wymieszać płatki owsiane z ziarnami, orzechami (wszystkie suche składniki).
W drugiej misce wymieszać składniki mokre i cukier (cukier, miód, olej, wodę i zmiksowane truskawki). Suche składniki połączyć z mokrymi. Powstałą masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wypiekać w temperaturze 160ºC przez 70-90 minut, pamiętając o częstym mieszaniu. Zostawić do wystygnięcia w piekarniku.

*jeśli lubicie bardzo słodką granolę należy dodać więcej cukru lub miodu

Smacznego:- )

Źródło - Gdy w Brzuchu Burczy...

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.