21 października 2013

Owsiane muffiny z brzoskwiniami

Składniki (ok.10 sztuk):

100g płatków owsianych
150g mąki pszennej
250g maślanki
50g cukru
1 duże jajko
80ml oleju
2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
100g mlecznej czekolady
2-3 brzoskwinie

Wykonanie:

Płatki owsiane zalać maślanką i odstawić na około 10 minut.
Czekoladę pokroić w drobną kostkę. Z brzoskwiń usunąć pestki, i pokroić na małe kawałki. W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. W oddzielnym naczyniu rozmącić jajko, dodać olej i wymieszać. Przelać do napęczniałych płatków, dodać także suche składniki. Na końcu wsypać czekoladę i brzoskwinie i wymieszać tylko do połączenia składników.
Papilotkami wyłożyć formę do muffin, ciastem napełnić papilotki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Smacznego :)

Źródło - Domowa Cukiernia Ewy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.