23 listopada 2013

Podwójnie owsiane ciastko bananowe; jednoporcjowe


Składniki (na jedno ciastko):

1 duży banan
2 łyżki mąki owsianej
1/4 szklanki mleka owsianego
łyżka syropu z agawy
pół laski wanilii
czubata łyżka orzechów laskowych

Wykonanie:

Banana rozgniatam widelcem. Dodaję mleko, mąkę, syrop, i ziarenka wydziubane z połowy laski wanilii. Wylewam do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia. Orzechy siekam i posypuję nimi wierzch. Piekę 40 minut w 180 stopniach.

Jedno ciastko ma 348 kcal, 9,6g białka, 11,8g tłuszczu, 55g węglowodanów i 6,2g błonnika.



Źródło - Jula Łamie Przepisy; przepis nadesłany
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.