11 listopada 2013

Owsiane ciastka imbirowe 'angielskie crunch'


Składniki:

110g margaryny lub masła
120g cukru (użyłam trzcinowego)
1 łyżka złotego syropu (zastąpiłam miodem)
225g drobnych płatków owsianych
1 łyżeczka imbiru w proszku
płatki migdałowe do posypania

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzej  do 180st.C (piekę z termoobiegiem). Prostokątną foremkę o wymiarach 20 na 30 cm wysmaruj masłem (chyba, że użyjesz foremki silikonowej, wtedy nie musisz jej niczym smarować). W garnuszku podgrzej masło, cukier i syrop/miód. Wymieszaj na gładką masę, a następnie dodaj płatki owsiane i imbir. Dokładnie wymieszaj i przełóż do foremki. Posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Zostaw do ostygnięcia w formie a następnie pokrój w kwadraty.

Źródło - Sisters'Cooking
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.