11 listopada 2013

Owsiane kotleciki z białą fasolą


Składniki:

1/2 szkl. ugotowanej białej fasoli (może być z puszki)
1/2 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. wrzątku
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki lubczyku
3 łyżki oleju
1 mała, drobno pokrojona cebulka
2 łyżki mąki grochowej
1/4 łyżeczki pieprzu
sól do smaku
olej ryżowy do smażenia

Wykonanie:

Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Fasolę ugniatamy na jednolitą masę, dodajemy przyprawy, uduszoną na oleju cebulę, mąkę grochową, sól, namoczone płatki i mieszamy. Masę dzielimy na kulki wielkości śliwki. Każdą kulkę spłaszczamy na okrągły placuszek o grubości 1cm. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor.


Źródło - Sisters'Cooking

2 komentarze:

  1. rządzi dzisiaj u Ciebie owsianka na całego:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo podoba mi się pomysł na te kotlety :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.