4 listopada 2013

Owsiana mini pizza błyskawiczna


Składniki:

4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrąb
1 jajko
sól
pieprz czarny, ziołowy i cayenne
bazylia lub oregano
+ dodatkowo:
ulubione dodatki (u mnie pomidory i mozzarella)

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc lub ok. 1-1,5h aż wchłoną cały płyn i napęcznieją (woda powinna przykryć płatki). Rano wbijamy jajko, doprawiamy do smaku i mieszamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy na małym ogniu aż placek przypiecze się od spodu. Następnie przewracamy na drugą stronę, na wierzchu układamy dodatki ( u mnie plastry pomidora oraz mozzarelli), posypujemy solą oraz pieprzem i smażymy pod przykryciem aż placki zetną się a ser rozpuści.

Źródło - Magiczny Kociołek; przepis nadesłany

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.