poniedziałek, 4 listopada 2013

Owsiane naleśniki migdałowo-kakaowe z serkiem wiejskim


Składniki:

50g mąki owsianej (zmielone płatki owsiane)
1 jajko
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
*ok. 1/2 szklanki napoju migdałowego
woda dla odpowiedniej konsystencji
szczypta soli
*można zastąpić mlekiem z aromatem migdałowym lub mielonymi migdałami oraz łyżeczką cukru

+ dodatkowo:
serek wiejski
maliny

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy w misce na gładką i jednolitą masę po czym odstawiamy na ok. 30 minut by ciasto odpoczęło. Po upływie czasu jeśli trzeba dolewamy trochę wody aby ciasto uzyskało jednolitą konsystencję,  rozgrzewamy patelnię teflonową, wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki z obu stron na rumiano.
Na gotowe naleśniki wykładamy serek wiejski oraz maliny, składamy na pół i podajemy. Jeśli chcemy naleśniki możemy posypać cukrem pudrem.


Źródło - Magiczny Kociołek; przepis nadesłany

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...