30 listopada 2013

Mleczna owsianka z brzoskwiniami pieczonymi


Składniki (1 porcja):

3 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka suszonej żurawiny
1 szklanka chudego mleka (1,5%)
1/4 łyżeczki cynamonu
1 brzoskwinia
opcjonalnie: miód

Wykonanie:

Brzoskwinie dokładniej umyj, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Ułóż na blaszce skórką do dołu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok.20 minut.
Płatki owsiane zalej mlekiem i zagotuj. Dodaj żurawinę i gotuj przez około 7-8 minut cały czas mieszając. Dodaj upieczoną i pokrojoną w kawałki brzoskwinie i cynamon. Zdejmij z ognia. Gdy owsianka przestygnie możesz dodać miód do smaku.

Smacznego :)


Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.