31 grudnia 2013

Bananowa owsianka na mleku kokosowym...

...z nektarynką, bananem, rodzynkami, orzechami: włoskimi, laskowymi, migdałami, sezamem prażonymi w miodzie oprószone cynamonem i polane odrobiną syropu orzechowego.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
2/3 szklanki wody
szklanka mleka kokosowego
większa część banana
+ nektarynka, reszta banana, bakalie, miód, kora cynamonu, syrop orzechowy

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko kokosowe.
Wlewamy płatki.
Rozgniatamy banana i dodajemy do płatków razem z siemieniem.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Na suchej patelni prażymy orzechy, sezam, rodzynki, zalewamy miodem.
Przelewamy owsiankę, nektarynkę i banana i polewamy orzechami, syropem i prószymy świeżo startym cynamonem.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.