27 grudnia 2013

Budyniowa owsianka cukiniowa a'la brownie...

...podana z ricottą, cynamonem, malinami, gorzką i białą czekoladą i migdałami.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
czubata łyżka mieszanki otrąb
szklanka wody
łyżeczka siemienia lnianego
¾ szklanki mleka
łyżka kakao
łyżeczka budyniu czekoladowego
opcjonalnie stevia
kawałek cukinii
+ ricotta, maliny, czekolady, migdały, korzeń cynamonu

Wykonanie:

Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach razem ze skórką.
Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy pół szklanki mleka i wlewamy płatki, dodajemy siemię i gotujemy chwilę.
Dodajemy cukinię.
W pozostałym mleku rozprowadzamy budyń, kakao i stevię.
Wlewamy do owsianki i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji (jeżeli jest za gęsta dolewamy wodę/mleko)
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.