17 grudnia 2013

Budyniowa owsianka waniliowa na mleku ryżowym z bananem...

 ...i śliwką (w środku) z płatkami migdałowymi i rodzynkami prażonymi w miodzie ze świeżo tartym cynamonem i czekoladą migdałową.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
2/3 szklanki wody
2/3 szklanki napoju ryżowego waniliowego
1/3 laski wanilii
łyżka budyniu waniliowego + 1/3 szklanki mleka ryżowego
szczypta soli
+ śliwka, banan, płatki migdałowe, miód, rodzynki, kora cynamonu, czekolada

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko, dodajemy płatki, sól i siemię, ziarenka wanilii i pozostałą laskę.
Gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy rozprowadzony w mleku budyń.
Gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji, wyjmujemy laskę wanilii.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.