niedziela, 29 grudnia 2013

Budyniowa owsianka waniliowa z brzoskwinią...

...( w środku) podana z pomelo, mlekiem kokosowym, rodzynkami, gorzką czekoladą, orzechami laskowymi i cynamonem polana miodem.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
2/3 szklanki mleka
łyżka budyniu waniliowego + 1/3 szklanki mleka/wody
aromat waniliowy
sól
pół dużej/ mała brzoskwinia
+pomelo, mleko kokosowe, rodzynki, czekolada gorzka, orzechy laskowe, korzeń cynamonu, miód

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy wodą na noc.
Rano zagotowujemy mleko, dodajemy płatki, solimy, wrzucamy siemię, gotujemy chwilę.
Proszek budyniowy rozpuszczamy w wodzie/mleku, dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego i wlewamy do płatków.
Dodajemy pokrojoną brzoskwinkę.
Gotujemy jeszcze chwilę mieszając.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...