12 grudnia 2013

Budyniowo-cukiniowa owsianka kakaowa z bananem...

...malinami, babcinymi wiśniami w syropie, gorzką czekoladą, suszoną żurawiną, orzechami macadamia prażonymi z solą i cukrem i z kolorową posypką.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
łyżka otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wrzątku
2/3 szklanki mleka sojowego
2 łyżki kakao + trochę wrzątku
łyżka proszku budyniowego czekoladowego + kilka łyżek zimnej wody
kawałek cukinii
szczypta soli
+ kawałek banana, maliny mrożone, wiśnie w syropie, orzechy macadamia, suszona żurawina, gorzka czekolada, posypka cukrowa

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5min.
Zagotowujemy mleko sojowe, rozpuszczamy kakao, dodajemy płatki, siemię i sól.
Gotujemy do zgęstnienia dodając startą na grubych oczkach cukinię.
Ja przygotowałam to wieczorem.
Rano zagotowujemy na dnie garnuszka trochę wody, dodajemy płatki i budyń rozprowadzony w wodzie. Gotujemy chwilę.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.