29 grudnia 2013

Dyniowa owsianka z nektarynką...

...(w środku), ricottą, kremem czekoladowym*, nerkowcami prażonymi w soli i cukrze, rodzynkami, świeżo tartym cynamonem.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka otrąb owsianych + żytnich
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
2/3 szklanki mleka
2/3 szklanki puree dyniowego**
+ nektarynka, ricotta, krem czeko., nerkowce, korzeń cynamonu, rodzynki

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko, wlewamy płatki i dodajemy siemię.
Gotujemy chwilę, dodajemy dynię i gotujemy do zgęstnienia.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.