9 grudnia 2013

Kakaowo-kawowa owsianka z jagodami...

...czekoladą, migdałami i cynamonem.


Składniki (1 porcja):

ok.50g płatków owsianych
2 łyżki mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia
szklanka wody
niepełna szklanka mleka
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
łyżeczka kakao
łyżka cappuccino (u mnie karmel- krokant)
opcjonalnie łyżeczka syropu Irish Cafe

Wykonanie:

Owsiankę przygotowujemy jak zawsze- płatki i otręby zalewamy na noc szklanką wody.
Rano wrzucamy na gotujące się mleko, dodajemy siemię.
W osobnych malutkich naczynkach zalewamy wrzątkiem kakao i kawę rozpuszczalną.
Gdy owsianka trochę zgęstnieje dodajemy syrop, kawę i kakao. Przed podaniem wsypujemy do gotującej się owsianki łyżkę cappuccino, mieszamy i przelewamy do miseczki.
Ja podałam z jagodami, migdałami, czekoladami, obsypałam odrobiną cynamonu.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.