środa, 11 grudnia 2013

Kokosowe owsiane scrumble z jogurtem greckim...

...malinami, białą czekoladą i wiórkami kokosa.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych (ok.50g)
czubata łyżka mieszanki otrąb
niepełna szklanka wody
białko jajka
płaska łyżka tłuszczu do smażenia (u mnie olej kokosowy)
łyżeczka wiórków kokosowych
szczypta soli
stevia
+ jogurt grecki, maliny, biała czekolada, wiórki kokosowe

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc niepełną szklanką wody, rano odlać nadmiar (o ile jest).
Ubijamy białko na sztywną pianę z odrobiną soli.
Wiórki kokosowe prażymy.
Delikatnie łyżką łączymy płatki z białkiem, wiórkami (troszkę zostawiamy), stevią.
Na patelni podgrzewamy tłuszcz i wykładamy przygotowaną masę, rozprowadzamy jak omlet. Po chwili dzielimy na kawałki, mieszamy, smażymy aż się przyrumieni.
Podajemy z jogurtem greckim, malinami, resztą kokosa i białą czekoladą.

Źródło - Malinowy Poranek

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...