1 grudnia 2013

Owsiane batoniki musli; bez tłuszczu, jaj i cukru

Składniki:

300g posiekanej mieszanki orzechowej (u mnie orzechy włoskie, laskowe, migdały)
100g płatków owsianych
50g pestek słonecznika
50g siemienia lnianego
ok.300g miodu rzepakowego

Wykonanie:

Miód rozpuść. Posiekane orzechy, płatki owsiane, słonecznik i siemię wymieszaj w dużej misce. Dodaj rozpuszczony miód i bardzo dokładnie wymieszaj.
Blaszkę - u mnie keksówka - wyłóż papierem do pieczenia i wysyp do niej gotową mieszankę. Za pomocą łyżki mocno wbij w dno blaszki. Wstaw do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wyjmij i pokrój na batoniki.

Smacznego :)

Źródło - Kuchnia Light
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.