sobota, 28 grudnia 2013

Owsiane płatki i jęczmienne gotowane z cukinią...

...podane z nektarynką, suszoną żurawiną, migdałami, cynamonem, gorzką czekoladą i miodem.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków (owsianych i pełnoziarnistych jęczmiennych)
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
¾ szklanki mleka
kawałek cukinii dowolnej wielkości
+ nektarynka, suszona żurawina, migdały, korzeń cynamonu, czekolada, miód

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy płatki w mleku dodając siemię lniane.
Cukinię ze skórą ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do płatków.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...