wtorek, 31 grudnia 2013

Owsianka amaretto na mleku sojowym...

...podana z mrożonymi malinami, suszoną żurawiną, płatkami migdałów, białą czekoladą i syropem malinowym.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
2/3 szklanki wody
szklanka mleka sojowego naturalnego
łyżka syropu amaretto
garstka płatków migdałowych
szczypta soli
+ maliny, żurawina, płatki migdałowe, biała czekolada, syrop malinowy

Wykonanie:

Płatki, otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko, solimy je, dodajemy płatki i siemię.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji z dodatkiem płatków migdałowych oraz syropu amaretto.
Podajemy z dodatkami i koniecznie malinami.


Źródło - Malinowy Poranek

2 komentarze:

  1. ale smaki! i to jeszcze w owsiance. rozpływam się <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam z solonymi ziarnami słonecznika (podanymi osobno) dosłownie owsiankowa zagłada w otchłani domowych żołądków! Dla lepszego efektu spróbowałem z dodatkiem syropu malinowo-różanego z Gomaru. Z amaretto i malinami pogłębia i uzupełnia wyśmienitą gamę smakową.

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...