poniedziałek, 9 grudnia 2013

Owsianka na budyniu malinowym z malinami...

...z sokiem malinowym, suszoną żurawiną, czekoladą i migdałami.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych (ok.50g)
2 płaskie łyżki mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
woda
szklanka mleka
łyżka proszku budyniowego malinowego
2 garstki malin

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą. Rano podgrzewamy ¾ szklanki mleka, a w ¼ rozpuszczamy proszek budyniowy malinowy. Wrzucamy płatki do mleka i gotujemy aż trochę zgęstnieje. Wlewamy pozostałe mleko z proszkiem i siemię lniane. Gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Do miseczki wrzucamy garstkę malin i lekko rozdrabniamy widelcem, zalewamy płatkami. Podajemy z resztą malin, polewamy sokiem malinowym, dodajemy gorzką czekoladę, żurawinę i migdały.
MNIAM!


Źródło - Malinowy Poranek

1 komentarz:

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...