31 grudnia 2013

Owsianka na mleku kokosowym podana z gruszką...

 ...daktylami, orzechami włoskimi, poppingiem amarantusa, wiórkami kokosa w jogurcie z syropem orzechowym posypana cynamonem i polana miodem.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
2/3 szklanki wody
szklanka mleka kokosowego
szczypta soli

>Jogurt:
mMała gruszka
daktyle, wiórki kokosowe, amarantus, orzechy włoskie- według uznania
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka syropu orzechowego do kawy
+ kora cynamonu, miód

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko, wlewamy płatki, dodajemy sól i siemię.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Gruszkę i daktyle kroimy na kawałki.
Jogurt mieszamy z syropem i zalewamy tym gruszkę, mieszamy, dodajemy pozostałe bakalie.
Owsiankę podajemy z dodatkami oprószoną cynamonem i polaną miodkiem.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.