29 grudnia 2013

Owsiany krem gruszkowo-dyniowy...

...podany z malinami, mlekiem kokosowym, gorzką i białą czekoladą, suszoną żurawiną i migdałami.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
2/3 szklanki mleka
szczypta soli
szczypta cynamonu
mała gruszka
kawałek dyni/ puree dyniowe
+ mleko kokosowe, czekolady, żurawina, migdały, maliny

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko, wrzucamy płatki, gotujemy chwilę.
Dodajemy startą gruszkę i dynię, sól, cynamon i blendujemy.
Wsypujemy siemię lniane i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.