poniedziałek, 9 grudnia 2013

Owsiany krem z malinami, czekoladą, żurawiną i orzechami


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
2 łyżki mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
szklanka mleka

Wykonanie:

Na noc moczę płatki i otręby w wodzie. Rano odlewam nadmiar wody i gotuję w mleku.
Całość blenduję i gotuję do uzyskania idealnej, kremowej konsystencji. Dodaję siemię lniane i jeszcze chwilkę gotuję. Przelewam do miseczki i puszczam wodze fantazji ;)


Źródło - Malinowy Poranek

2 komentarze:

  1. O wow! Wygląda wspaniale, co prawda nie byłabym w stanie tego zjeść na śniadanie, bo rano nie trawię słodyczy, ale wieczorem, czemu nie :)

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...