12 grudnia 2013

Zapiekana owsianka jagodowa z serkiem homogenizowanym...

...podana ze śliwkami, czekoladą gorzką i białą oraz nerkowcami.


 Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
2/3 szklanki mleka
kopiasta łyżka naturalnego serka homogenizowanego
duża garść jagód
+ śliwki, czekolady, nerkowce

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano gotujemy na mleku z dodatkiem łyżeczki siemienia lnianego i dużej garści jagód.
2/3 owsianki przelewamy do naczynia żaroodpornego.
Do pozostałej części dodajemy serek i mieszamy dokładnie.
Przelewamy na resztę owsianki.
Zapiekamy w 175 stopniach ok. 30min.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.