2 stycznia 2014

Bananowa owsianka szpinakowa na mleku sojowym...

...podana z bananem i gorzką czekoladą, jogurtem greckim z cynamonem, gruszką i prażonym słonecznikiem z miodem.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
niepełna szklanka mleka sojowego
2 duże garści szpinaku
¾ niedużego banana
trochę masła
+ reszta banana, jogurt grecki, gorzka czekolada, kora cynamonu, mała gruszka, pestki słonecznika, miód

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Szpinak płuczemy i dusimy pod przykryciem na maśle do zmięknięcia.
Banana kroimy na kawałki, wrzucamy do szpinaku, blendujemy.
Rano zagotowujemy mleko sojowe, wrzucamy płatki, siemię lniane i masę szpinakowo-bananową.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.