2 stycznia 2014

Bananowa owsianka truskawkowa na mleku sojowym...

...podana z serkiem wiejskim, karmelową praliną, granatem, poppingiem amarantusa i nerkowcami.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka mleka sojowego
pół szklanki wody
garść rozmrożonych truskawek
mały banan
+ granat, łyżka wieśniaka, pralinka, nerkowce

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc mlekiem sojowym.
Rano w garnuszku zagotowujemy wodę, wlewamy płatki.
Dodajemy siemię i gotujemy.
Banana i truskawki blendujemy i dorzucamy do garnuszka.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.