2 stycznia 2014

Dyniowa owsianka na mleku z tahini...

...podana z mango, rodzynkami, orzechami brazylijskimi, gorzką studentską, cynamonem i miodem.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka mleka sojowego
2/3 szklanki wody
łyżka tahini
szczypta cynamonu
szczypta soli
4 czubate łyżki puree z pieczonej dyni
+ kawałek mango, rodzynki, orzechy brazylijskie, czekolada, kora cynamonu, miód

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc mlekiem sojowym.
Rano zagotowujemy w garnuszku wodę i wrzucamy płatki.
Dodajemy siemię, tahini, dynię, sól, cynamon i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.