czwartek, 2 stycznia 2014

Dyniowa owsianka z bananem, awokado...

...granatem, gorzką czekoladą, suszoną żurawiną, prażonymi pestkami słonecznika, miodem.


Składniki (1 porcja):

pół szklanki płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
2/3 szklanki wody
2/3 szklanki mleka sojowego
łyżeczka siemienia lnianego
szczypta soli
spory kawałek dyni
+ kawałek banana, awokado, garść ziarenek granata, gorzka czekolada, żurawina, pestki słonecznika, miód

Wykonanie:

Płatki, otręby i startą na grubych oczkach dynię zalewamy na noc ciepłą wodą.
Rano zagotowujemy mleko sojowe i wlewamy płatki.
Dodajemy siemię lniane i sól, gotujemy do odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek

6 komentarzy:

  1. Bardzo bogata bomba zdrowia, będę musiała kiedyś spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyśmienityblog :-)
    Zapraszam również do mnie :-)

    www.kuchniaipodroze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow ale smakowita! ja zapraszam na owsianki - ciasteczka czekoladowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy blog i interesujące przepisy. Gratuluję pomysłu i zapraszam też do mnie na
    www.odpowiedzinatrudnepytania.pl

    OdpowiedzUsuń

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...