2 stycznia 2014

Owsianko-jęczmienianka gotowana na mleku sojowym...na

...z tahini i brzoskwinią podana z brzoskwinią, mrożonymi malinami, serkiem wiejskim, gorzką czekoladą*, rodzynkami, biszkoptem i świeżo tartym cynamonem.


Składniki (1 porcja):

50 g płatków ( na pół jęczmienne i owsiane)
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szczypta soli
szklanka wody
niepełna szklanka mleka sojowego
łyżka tahini
+ brzoskwinia, maliny, czekolada, rodzynki, kora cynamonu, serek wiejski

Wykonanie:

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano wlewamy płatki do garnuszka i gdy zaczną się gotować wlewamy mleko sojowe.
Dodajemy siemię lniane, tahini, sól i gotujemy do zgęstnienia.
Dodajemy pokrojoną brzoskwinię i gotujemy jeszcze chwilkę.
Podajemy z dodatkami.


Źródło - Malinowy Poranek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Diaetetica. Obsługiwane przez usługę Blogger.