czwartek, 2 stycznia 2014

Zapiekana owsianka bananowo-ricottowa...

...na mleku sojowym z cynamonem, śliwką, białą czekoladą, sezamem, rodzynkami i miodem.


Składniki (1 porcja):

50g płatków owsianych
łyżka mieszanki otrąb
łyżeczka siemienia lnianego
szklanka wody
2/3 szklanki mleka sojowego
mały banan
czubata łyżka ricotty
+ śliwka, kora cynamonu, czekolada, sezam, rodzynki, miód

Wykonanie:

Płatki i otręby zalać wodą. Odstawić do napęcznienia.
Zagotować płatki w mleku sojowym z dodatkiem siemienia lnianego.
Gotować do zgęstnienia.
Banana rozdziabać widelcem i wrzucić do płatków.
Gotować chwilę.
Do natłuszczonego naczynka żaroodpornego wlać połowę masy.
Do pozostałej masy dodać ricottę i gotować chwilę do połączenia.
Przelać do naczynka. Ja odstawiłam na noc.
Ułożyć na wierzchu cynamon, śliwkę, banana, czekoladę i sezam.
Zapiekać ok. 25-30 min w 180 stopniach.
Posypać cynamonem, rodzynkami i polać miodem.


Źródło - Malinowy Poranek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

W imieniu autora przepisu - a także całej Grupy Owsiankowej - dziękujemy za komentarz! :]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...